Agressieve dieven met tientallen klanten opgesloten in Perry Sport. ‘Enorme chaos’

Grote chaos in Groningen afgelopen zaterdag. Klanten van Perry Sport zaten als ratten in de val toen de winkel alle deuren op slot deed vanwege een bende winkeldieven. Als de klanten zich realiseren dat ze samen met de agressieve dieven opgesloten zitten, ontstaat er totale paniek.

Dat laat het Dagblad van het Noorden weten. Nadat alle uitgangen gesloten werden, raakten tientallen klanten enorm in paniek. Omstanders op straat hoorden minutenlang afgrijselijk gegil en geschreeuw uit de Perry Sport komen. Tegelijkertijd hielden twee mannen een jongen buiten tegen de muur.

Klanten in schok naar buiten

Wanneer de politie samen met een ambulance arriveert, gaan ze direct de winkel in. Even later komen klanten van alle leeftijden de Perry Sport uit. Een aantal van hen zijn in tranen of enorm in schok. ‘Het was een grote chaos’, zegt een vrouw die haar kind vasthoudt. Tijdens de overval, hield ze de oren van haar kindje bedekt.

Dieven worden agressief

De winkeldieven blijken drie jongens van 15 t/m 17 uit Drachten te zijn. Voordat ze de Perry Sport wilden beroven, hadden ze al wat gestolen in de Kruidvat. De Kruidvat-beveiligers zagen dit en volgden de dieven tot in de Perry Sport. Daar wilden ze de jongens aanhouden, maar die werden agressief en probeerden weg te komen. Uiteindelijk zijn ze alledrie opgepakt.

Sluiten van de winkel is geen advies

Wie de deuren op slot deed is niet duidelijk. Wel zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen: ‘Dat was geen advies van ons. Het sluiten van de winkel, zodat ook klanten de zaak niet kunnen verlaten, is iets dat de sportzaak naar eigen inzicht heeft gedaan.‘ Hij kan zich voorstellen dat de klanten gigantisch geschrokken zijn.

Bekijk het bericht op onderstaande foto:

Bron: AD, Twitter

Lees ook:

.