Akwasi haalt hard uit naar ‘haters’: ‘Jullie zijn boos over de waarheid!’

Akwasi is boos
YouTube

Akwasi is ontstemd over de reacties op zijn interview dit weekend in Het Parool. De rapper deed daar opnieuw controversiële uitspraken die tot veel ophef leidde. Volgens Akwasi zijn zijn woorden echter verdraaid en haalt hij nu hard uit naar zijn haters.

Akwasi veroorzaakt ophef

In het interview zei Akwasi onder andere dat er niks mis met hem is, maar wat mis is met Nederland. Ook pleitte hij voor een politieke partij van mensen van kleur. Volgens hem zouden honden nog beter vertegenwoordigd zijn in de kamer, dan mensen van kleur.

Framing

De uitspraken van Akwasi brachten veel woede met zich mee, maar volgens de rapper zijn zijn woorden verdraaid. Zo schrijft hij: “Ik heb een interview gedaan met Het Parool, en ja hoor, mijn woorden zijn weer eens verdraaid. Framing op zijn best. Men is boos omdat de waarheid pijn doet!”

‘Boze rechtse witte mensen’

In de reacties krijgt hij bijval, onder andere van anti-Piet activisten. Zo schrijft Mitchell Esajas van Kick Out Zwarte Piet: “Ik zie het als een compliment wanneer rechtse witte mensen en media emotioneel en boos worden. Dat betekent dat je ze raakt waar het pijn doet en dat je aan het winnen bent.”

Andere mensen uitten juist opnieuw kritiek op Akwasi. Zij betichten hem van racisme en benadrukken dat hij alleen maar voor verdeeldheid zorgt met zijn uitspraken.