Skip to main content

Het leek er even op dat Akwasi aan een mogelijke straf ging ontkomen, nadat het Openbaar Ministerie besloot de rapper niet te vervolgen voor zijn Zwarte Piet-uitspraken, maar hij is nog niet helemaal veilig. Een groep belanghebbenden probeert alsnog vervolging af te dwingen.

Nadat Akwasi tijdens een lack Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam riep dat hij Zwarte Piet hoogspersoonlijk in zijn gezicht zou trappen, deden 44 mensen aangifte tegen hem van oproepen tot geweld. Het OM besloot echter af te zien van vervolging, tot ontevredenheid van de groep. De verklaring luidde: ‘De uitspraak die  Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam heeft gedaan, is naar het standpunt van het OM in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar. Na een gesprek met de officier van justitie en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden.

Een aantal van hen vindt dat de zaak toch voor rechter moet komen, en heeft daarom een artikel 12-klachtenprocedure aangespannen, zo meldt Pieter Hollenberg, een van de 44 personen die een klacht indienden. “Twee van hen gaan op eigen houtje een artikel 12-procedure starten. Eentje twijfelt nog en acht mensen besloten om samen op te trekken”, aldus de initiatiefnemer, die Bram Moszkowicz heeft benaderd om hen bij te staan tijdens de procedure.

Het besluit van het OM om Akwasi niet te vervolgen zorgt voor veel onbegrip:

Bron & beeld: Shownieuws, NOS

Lees ook:

Leave a Reply