Akwasi rapt frustraties van zich af in heftig nummer

YouTube

Akwasi en Frenna hebben hun krachten gebundeld om samen een track te maken waarin ze een vuist maken tegen racisme.

‘Het is tijd’

Frenna wilde al langer met de activist de studio induiken. “Akwasi en ik zouden altijd al een keer muziek maken en ik zei tegen hem: ik denk dat het nu tijd is. Dat we er samen iets van moeten zeggen en de muziek moeten laten spreken”, zegt Frenna over de single. 

Zwarte Piet

Akwasi was volop in het nieuws door zijn bijdrage aan het racismedebat. Vooral zijn uitspraken over Zwarte Piet op de Dam zorgde voor veel ophef. In het nummer gaat hij daar verder op in. “Wat er op dat moment door me heen ging was: Hoezo niet?, Hoezo begrijp je het niet? En hoezo liet ik het zolang binnen? Maar het moest er naar buiten, en. Ik voel me ook opgelucht nu, man, nu ik ‘t heb gezegd”, luidt de songtekst

‘Crazy maand’

De afgelopen maand was heel heftig voor Akwasi. “Vorige maand was een hele crazy maand voor mij. Los van alle negatieve vibes die ik heb gevoeld, biedt het mij trots, kracht en super veel hoop om te weten dat ik er nooit alleen voor zal staan. Het kwaad is sterk, maar het goede is met zoveel meer“, vertelt hij in een persbericht.

Beluister hier het hele nummer.