Skip to main content

Akwasi vindt het hilarisch dat voetballers van het Nederlands elftal zich niet meer willen laten interviewen door Veronica Inside. Dit laat de rapper weten op Twitter en Instagram. En dat leidt tot flink wat ophef onder zijn volgers…

Het programma Veronica Inside ligt flink onder vuur. De internationals van het Nederlands elftal én het Nederlands vrouwenelftal boycotten het televisieprogramma. Aanleiding is een racistische opmerking van voetbalanalist Johan Derksen; tijdens het programma maakte hij een foute zwartepieten-grap over rapper Akwasi. En daar werden veel mensen woest om.

Akwasi lacht om Veronica Inside

Maar Akwasi zelf niet, hij lacht Johan Derksen keihard uit. ‘hahahhahhahhahahahahhahahhahahahahhahaha’, tweette de rapper nadat de voetballers het programma boycotten.

Wij zijn allemaal Oranje

En het blijft niet bij het uitlachen van Veronica Inside. Op Instagram plaatste Akwasi ook een foto van zichzelf in een oranje shirt. ‘Wij zijn allemaal Oranje’, schrijft de rapper erbij. Ook showt hij zijn nieuwe gril met traditionele ghanese symbolen: ’tekens zijn ghanese traditionele adinkra symbolen: vlnr: excellence, greatness, gye nyame (only god), sankofa (go back and get it) 🇬🇭 #blackstar’, laat hij weten.

Heftige discussies

Het gedoe rondom Veronica Inside en de Instagram foto’s, riepen op tot heftige discussies onder zijn volgers. ‘Ik weet zeker dat er een Golden Boy nu naar beneden kijkt en dit ontzettend approved‘, zegt een fan. Een ander reageert: ‘AKWASI WE LOVE YOU’. Maar niet iedereen is positief: ‘zijn voorouders deden even erge dingen als de Europeanen in die tijd, beetje hypocriet‘, zegt iemand. Een ander laat weten: ‘Aanzetten tot geweld = Strafbaar’.

Bekijk de foto’s van Akwasi hieronder:

https://www.instagram.com/p/CBn7KF6lhv8/
https://twitter.com/Antonkarel/status/1274004742809755648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1274004742809755648&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fentertainment%2Fartikel%2F5160784%2Fakwasi-lacht-om-boycot-voetballers-veronica-inside

Bron: RTL Nieuws

Hier ging het mis…

Leave a Reply