Alarm om designerdrug 3-MMC. “Teveel jongeren sterven er aan.”

Groot alarm geslagen over de designerdrug 3-MMC die alsmaar populairder wordt. Agenten, ouders en zorgsector maken zich zorgen om de hoeveelheid jongeren dat sterven aan deze drug.

Alarm om 3-MMC

Ook Gertjan haalde zijn 27 jaar niet na een overdosis van 3-MMC, zijn ouders slaan alarm. Ondertussen is het 5 maanden geleden sinds Gerjan uit het leven stapte. “Die troep moet vandaag nog verboden worden. Er mag geen kind meer aan sterven”, vinden zijn ouders. Er wordt al lang gewerkt aan een verbod op de designerdrug maar het is nog lang niet rond. Volgens de ouders van Gertjan moet er vandaag nog een verbod komen. “Er mag geen dode meer vallen!”

Lees het volledige verhaal over de overdosis van Gertjan hier.

Wat is 3-MMC juist? 

De desginer drug 3-MMC is een middel dat je (nu nog) legaal kan kopen. Online of via smartshops. Er zijn verschillende manieren om de drug te gebruiken. Je kan het snuiven, slikken en zelfs injecteren. De opvolger van de drug, 4-MMC, is wel illegaal. De waarschijnlijke reden waarom het zo populair is is omdat het ook best goedkoop is. Vergeleken met cocaine dan. Voor een grammetje 3-MMC betaal je een tientje en werkt hardstikke verslavend. Ook roept de drug een versnelde hartslag, hoofdpijn en hoge bloeddruk op.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft wel een opdracht gegeven voor een risicobeoordeling naar de drug. Dat betekent niet dat het verbod er al is, maar de eerste stap is gezet. Daarvoor is een wetswijziging nodig in de Opiumwet en De Eerste en Tweede Kamer moeten daarmee instemmen. 

Lees het volledige verhaal over de overdosis van Gertjan hier.

Bekijk het filmpje hieronder als je meer wil weten over de werking van designerdrugs.

Bron: RTL Nieuws