screenshot 12 3 2024 10 41 25

Andrew Tate wéér opgepakt in Roemenië! Heftige beschuldigingen! (Beelden)

Algemeenmrt 10 , 9:35
(ANP/RTR/AFP) - De omstreden influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn in Roemenië opnieuw opgepakt, ditmaal in een Brits onderzoek. Ze krijgen heftige beschuldigingen van vrouwen die slachtoffers menen te zijn geweest in het Verenigd Koninkrijk.

Andrew Tate wéér opgepakt

De Roemeense politie maakt details bekend, en meldt dinsdag dat de Britse autoriteiten arrestatiebevelen tegen de mannen hebben uitgevaardigd voor seksueel misbruik. Een woordvoerder van Tate bevestigt dat de broers maandag zijn opgepakt en meldt dat de beschuldigingen betrekking hebben op de periode tussen 2012 en 2015. Het tweetal beweert onschuldig te zijn.
Het Hof van Beroep in Boekarest beslist dinsdag of de broers worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk, zegt de woordvoerder van Tate. Dit hof buigt zich vrijdag over de vraag of de inbeslagname van Tates bezittingen door Roemeense aanklagers in 2023 gehandhaafd blijft.

Roemenië

De broers werden in december 2022 ook al in Roemenië, waar ze wonen, gearresteerd. Ze werden in juni samen met twee Roemeense vrouwen aangeklaagd voor mensenhandel, verkrachting en het oprichten van een criminele organisatie voor de uitbuiting van vrouwen. De vier zeggen onschuldig te zijn. De broers zaten maandenlang vast en werden daarna enige tijd onder huisarrest geplaatst. Zij mogen het land niet verlaten zolang het onderzoek naar hen loopt.
De Amerikaans-Britse Tate is populair op sociale media en heeft er een miljoenenpubliek. Hij staat vooral bekend om uitspraken die volgens critici vrouwonvriendelijk zijn.

Bekijk hier de video's van de arrestatie en alle info:

Bron: ANP, YT
"}])