screenshot 9 9 2023 13 58 21

Beveiligingscamera's Marokko tonen moment aardbeving, Hulpacties uit Nederland gestart

Algemeenjun 09 2023, 11:59
De wereld leeft mee met Marokko, dat getroffen is door een hele zware aardbeving die al 820 mensen het leven heeft gekost. Het gebeurde in een gebied ten zuiden van grote stad Marrakesh.

Marokko aardbeving

De aardbeving had een verwoestende kracht van 7.2 op de schaal van Richter en vond vrijdagavond plaats bij de plaats Ighil in de Hoge Atlas, ongeveer 70 kilometer ten zuidwesten van de stad Marrakesh. . Het aantal gewonden ligt op 672.

Beelden

Er komen veel beelden en verhalen naar buiten via beveiligingscamera's, mensen die toevallig filmden tijdens de aardbeving, en lokale media. Hieronder zijn enkele van de beelden en reacties te zien via media en sociale media.

Hulpacties

Na de dodelijke aardbeving in Marokko is o.a. Islamic Relief Nederland begonnen met het inzamelen van geld voor de slachtoffers. Islamic Relief Nederland is onderdeel van de internationale Islamic Relief Worldwide (IRW), een van de grootste islamitische hulporganisaties ter wereld ,,Uw donatie wordt direct ter plekke ingezet door onze lokale veldmedewerkers. Zij beoordelen op dit moment waar de hulp het hardst nodig is."

Bekijk hier beelden en reacties

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Via AD, IG, YT