klimmer

Heftige beelden 50 mensen die langs stervende man klimmen! Gevaarlijkste berg ter wereld! (beeld)

Algemeenjun 22 2023, 11:26
Heftige beelden staan online van de race om een wereldrecord te verbreken. Een van de bergbeklimmers viel en kwam om het leven. Zo'n 50 andere klimmers kwamen vlak langs hem en hadden hem nog kunnen redden. Niemand bood hem hulp, waardoor hij uiteindelijk ter plekke kwam te overlijden.
Een bergbeklimmer die eind juli om het leven kwam tijdens een beklimming van de K2, de op één na hoogste berg ter wereld, had gered kunnen worden. Zo’n 50 mensen klommen langs hem heen toen hij nog leefde, niemand bood hulp.

Heftige beelden van stervende man

In totaal waren er zo'n 200 mensen die bezig waren met de extreme klim van de K2 berg, ook wel de gevaarlijkste berg ter wereld. Als gevolg an een lawine viel de Pakistaanse Mohammed Hassan (27) een aantal meter naar beneden. Rond 400 meter van de top kwam hij ondersteboven aan een touw te hangen.
Vlak na de val was Hassan nog in leven, maar niemand schoot hem te hulp. Daarentegen spande ze een nieuw touw, zodat ze verder konden klimmen. Er zijn heftige beelden gemaakt van het voorval. Een cameraman legde de klim namelijk vast met een drone. Pas 45 minuten nadat Hassan viel, werd hij recht getrokken. Hij overleed ter plekke.

Bekijk hier de beelden:

klimmer 1 1024x576
Bron: YouTube