man in metro

Man surft op dak van rijdende metro's in Amsterdam!

Algemeenapr 21 2023, 10:53
Een bizar tafereel heeft zich afgespeeld in Amsterdam. Een man leek het een goed idee om op het dak van een rijdende metro te surfen. Dit gebeurde tussen station Van der Madeweg en Overamstel. De beelden gaan rond en staan op Dumpert.

'Surfen'

In echte 'subway surfer' kan je het noemen. Het lijkt op een jonge man te gaan, die op de rijdende metro staat. Eerst is hij hurkend te staan en gaat hij toch voor een risico en hij soort van aan het surfen. De persoon die had gefilmd, zou waarschijnlijk nooit zijn geloofd als hij de beelden niet had gemaakt. Hij lijkt namelijk zelf geschokt aan de beelden te horen.
screenshot 2023 05 21 at 130126

GBV reageert

Het GVB heeft ook gereageerd en zijn verbijsterd van wat ze zagen. Het incident zou rond een uur of 20.00 of 21.00 zijn gebeurd. Het personeel heeft nog naar hem gezocht, maar daar ontbreekt elk spoor van.
"Het had heel anders af kunnen lopen", vertelt een woordvoerder van het GVB. Mochten meer mensen dit idee hebben, doe dit vooral niet. "We willen echt benadrukken dat we verbaasd zijn, dat het super gevaarlijk is en hartstikke dom. Het is ook verboden."

Aangifte

De bewakingsbeelden zijn opgeslagen en overgedragen aan de politie. Het GVB heeft aangifte gedaan tegen de man. Ook zou het erop lijken dat hij een GoPro op zijn hoofd draagt en bezig was met filmen. Het vermoeden is, dat de bizarre stunt voor social media is en dat er beelden van de man zullen opduiken.

Bekijk hier de video

screenshot 2023 05 21 at 130200
Bron: Kijk.nl, AT5
"}])