mobicep

MoBicep moet tienduizenden euro's boete betalen voor nep-volgers! 'Reageert'

Algemeenapr 16 2023, 19:01
MoBicep is veroordeeld tot het betalen van een hoge dwangsom. Dit voor het kopen van nep-volgers, wat nu dus officieel bewezen zou zijn. Hij kreeg een deadline maar kon daar niet aan voldoen, zo meldt Quote.

Nep volgers zaak

Het gaat om een zaak uit 2020, toen politie Zeeland West-Brabant op de hoogte werd gebracht door een oplettende diender. Deze is opgevallen dat Bicep 67 betalingen had gedaan om ‘niet-authentieke engagement’ te kopen. De ACM telde 68.700 volgers voor @mobicepp en 12.000 voor @mbnutrition_.

MoBicep boete

De boete is best hoog, het gaat om een bedrag van 37.000 euro. Quote meldt echter dat Bicep ruim twee ton per maand verdient, dus het is voor hem een 'schijntje'. Quote keek ook naar de gedeponeerde cijfers van Bicep Papa, rechtsvoorganger van Bicep’s MB Nutrition, en deze laten een eigen vermogen zien van bijna een miljoen.
ACM gaf Mo tot eind 2020 de tijd en wilde hem tegemoetkomen om dit termijn met twee maanden te verlengen. Mo haalde deze deadline niet en zou €100.000 moeten betalen. Hij kon echter verwijderde nepvolgers tonen voor de deadline, en dat verlaagde de boete tot €37.500.

Reactie?

Mo plaatste een opvallende post toen het nieuws werd bekend gemaakt. Daarin geeft hij aan dat je altijd dankbaar moet zijn voor alles wat je hebt ongeacht de situatie.

Bekijk hier de beelden

screenshot 16 8 2023 21 02 44
Via Quote, IG, YT