thijs

Thijs Römer gaat straf aanvechten! Reageert! "Ik heb spijt, maar..."

Algemeenaug 22 2023, 9:56
Thijs Römer gaat zijn straf aanvechten. Hij gaat in hoger beroep in de zaak waarin hij veroordeeld werd voor online ontucht met een minderjarige.

Thijs Römer gaat straf aanvechten

Thijs kreeg 3 maanden celstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een werkstraf van 240 uur. Daarbij moet de acteur zich laten behandelen. Römer denkt echter dat hij niets verkeerd heeft gedaan om zo een straf te krijgen en zal dus in hoger beroep gaan.

Reactie

„Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten”, aldus Römer. „Ik heb destijds in het online contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg. Het hoger beroep is niet bedoeld om afbreuk te doen aan dat leed. Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt.”

OM hoger beroep

Het Openbaar Ministerie gaat zelf ook in hoger beroep: "Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 - het onverhoeds toesturen van een naaktfoto - en niet op de door de rechtbank opgelegde straf"
Yvonne meent echter dat het besluit om in hoger beroep te gaan voor een hogere straf kan zorgen: “ Hij loopt hier tevens het risico mee dat zijn straf hoger uit zal vallen. Want dat kan natuurlijk ook in een hoger beroep. De kans dat hij een lagere straf zal krijgen dan dat hij al kreeg, schat ik namelijk zeer laag in.

Bekijk hier de video

lifeofyvonne 3174890607020614972
Via RTL, Instagram,