Oplichters zullen er altijd blijven, maar tegenwoordig hebben ze het wel lastiger dan voorheen op WhatsApp. Voorheen probeerde ze mensen te lokken door een bericht te beginnen met "Hallo papa/mama" en vervolgens een link te sturen. Een oplichter probeerde het echter toch op deze manier maar dat liep niet helemaal goed af.
WhatsApp-oplichter
In deze moderne tijd vallen nog maar weinig mensen voor de bedrieglijke trucs waar
oplichters vroeger vaak gebruik van maakten, zoals het bericht "Hallo papa/mama, dit is mijn nieuwe nummer", bedoeld om mensen geld af te troggelen. Bijna iedereen is bekend met deze oplichtingspraktijken, maar toch zijn er enkelen die het stiekem wel vermakelijk vinden om zulke berichten te ontvangen. Gewoon om de oplichter een tijdje aan het lijntje te houden.
Er worden nog steeds helaas mensen opgelicht via WhatsApp
Er is een
WhatsApp gesprek openbaart waarin een oplichter van alles probeert om geld af te troggelen.
Het gesprek begint onschuldig: "Hoi pap, ik wil je even mijn nieuwe nummer geven. Sla je dit op? Ik ben m'n telefoon verloren. Dus nu nieuwe.
"MAARTEN??!!! JE LEEFT NOG!!? God zij dank…
Mama en ik hebben ons doodongerust gemaakt de afgelopen uren, wat ben ik blij dat je weer lets Iaat horen zeg. We zagen op Hart van Nederland dat jullie appartementencomplex was afgebrand,
zijn jullie oké?"
"Ja, gaat allemaal pico Bello, maar ja, dus mijn telefoon verloren
dat is gelukkig maar materiële schade en de rest van het huis? Weet het nog niet zo goed, daar wil ik het nu niet over hebben.
Waar zit je nu clan?? Bij vrienden?"
Tijdens het hele gesprek speelt het slachtoffer van de oplichter het hele spelletje mee. Er is natuurlijk helemaal geen appartement complex afgebrand. De oplichter wordt goed in de maling genomen waardoor hij of zij denkt dat hij straks veel geld krijgt, maar dat loop helemaal anders af.
Niet zo ongeduldig!
Op een gegeven moment begint de persoon die wordt opgelicht op WhatsApp te laten merken dat hij of zij heel goed weet dat dit een oplichter is.
"Dat was niet de bedoeling, en ja, natuurlijk. Dat spijt mij heel erg. Zoals ik zei, je krijgt het gelijk terug komende week" Lukt het al?"
"Ho zeg niet zo ongeduldig"
Het gesprek eindigt hilarisch, aangezien de oplichter vraagt om een screenshot van de bevestiging van de betaling. Vervolgens stuurt de "gedupeerde" een foto van het politiebureau. Waardoor de oplichter geen kant meer op kan en het gesprek eindigt. Het gehele gesprek is op de onderstaande afbeeldingen te lezen.
Bekijk hier het gesprek
Bron: Skoften