screenshot 22 5 2023 16 49 55

Wilfred Genee keihard aangepakt "Idioot! Staat te schreeuwen na de uitzending"

Algemeenmrt 22 2023, 14:34
Marcel van Roosmalen heeft na de ongemakkelijke uitzending vrijdag te gast bij Vandaag Inside keihard uitgehaald naar Wilfred Genee. Hij werd door de presentator en René van der Gijp aangevallen maar slaat nu terug.
Het gaat om zijn collega Gijs Groenteman die door de mannen van VI als naamgrap ‘Gijs Groenteboer’ genoemd wordt. Marcel zou er wat van hebben gezegd, maar meent dat dit veel groter wordt gemaakt dan het is.
Hij gaat los in zijn podcast Weer Een Dag. “Gijp begon vanuit het niets in één keer te schreeuwen. Eerlijk gezegd: ik wist niet waarover het ging. Het ging over Groenteboer zeggen. Op een moment hoor ik Wilfred zeggen: ‘Ja, dat heb jij gezegd, dat heb jij gezegd!’ Toen moest ik graven in mijn geheugen over wanneer ik dat in godsnaam gezegd had. In elk geval niet die dag.”
“Sinds een column in De Oranjezomer over het huisje van de familie Genee, die niet goed viel bij Genee, hebben wij een soort haatrelatie ofzo. Na afloop van die uitzending stond hij ook tegen mij te schreeuwen.”
Marcel over vrijdag: “Na afloop van de uitzending was ik woedend. Ik dacht: ik ga er toch wat van zeggen. Daar kan hij helemaal niet mee omgaan. Dan zie je die ogen wegdraaien en dan zegt hij: 'Die is niet goed. Wilfred steekt zijn handen in de lucht van: heb ik het nou weer gedaan? De redacteuren waren het allemaal met me eens. Ze zeiden: ‘René is misschien wat chagrijnig, einde seizoen, hij heeft misschien een paar witte wijn op."
Toen heb ik gezegd: ‘Ik kan me best voorstellen dat je een naamgrapje leuk vindt, maar om het nou twintig keer te herhalen en met z’n allen te herhalen, dat vind ik niet echt het toppunt van humor.’”
"Ik had ze dat boek naar de kop moeten slingeren. Ik was er hélemaal klaar mee. Ik vind Wilfred de grootste idioot. Dat schijnheilige, hoge toontje van Wilfred als hij dan gaat zeggen: ‘Je hebt gezegd dat het denigrerend was! Dat hij als een onschuldig jongetje Van der Gijp gaat bijvallen. Dan ben je een l*l. Dat denk je dan toch?”
“Als je daar jarenlang als een soort Job Knoester op de stoel blijft zitten. Uiteindelijk word je toch een Hans Kraay. Op een dag word je gewoon weggeduwd en dan hoor je er niet meer bij.

Bekijk hier de confrontatie en beluister de uithaal:

"}])