Ali B blijft “Mongolen” en “Flikkers” woorden gebruiken! Legt uit!

Ali B kwam de afgelopen dagen onder vuur te staan nadat hij aangaf dat hij homoseksuelen wel eens ‘flikker’ noemt. Ook het woord ‘mongool’ gebruikt hij in bepaalde situaties.

Er ontstond nogal wat ophef over zijn uitspraken en daarom gaat Arie Boomsma bij hem langs. Ali legt o.a. uit dat hij de woorden gebruikt alleen als hij met vrienden is.

Ali B blijft “Mongolen” en “Flikkers” woorden gebruiken

Ali: ,Het is prima als vrienden elkaar onderling ‘flikkers’ of ‘mongolen’ noemen. Maar het is niet de bedoeling dat iedereen die termen gebruikt om homoseksuelen en mensen met het syndroom van Down aan te duiden.”

,Als ik Paul de Leeuw of Fred van Leer zie, dan noem ik ze vuile flikkers. En zij noemen mij een vieze kutmarokkaan of een fietsendief. Zo gaan we met elkaar om. Je moet niet zomaar alle homo’s flikkers gaan noemen, of alle mensen met het syndroom van Down uitmaken voor mongool.”

“Maar dat is humor onderling. Het is voor sommige mensen moeilijk te bevatten dat dit een vorm van respect is. Maar ik zeg ook dat we zelf als moslims en Marokkanen in de spiegel moeten kijken. We hebben er zelf ook een handje van om te discrimineren.“

Bekijk Ali’s hele uitleg hieronder:

Bron: RTL Boulevard