Skip to main content

Een nieuws update over Ali B. Het OM maakte zojuist de datums bekend waarop Ali moet voorkomen. Er is echter ook bekend gemaakt dat Ali van nóg een andere zaak nu officieel wordt verdacht, een verkr*chting in Marokko. Ali heeft gereageerd op het nieuws.

Het OM laat weten dat de inhoudelijke behandeling van de zaak op 12 en 13 juni 2024 bij de rechtbank in Haarlem zal plaatsvinden. De beschuldigingen zijn van verkrachting in augustus 2018, een aanranding in mei 2018 en verkrachting in april 2014 in Marokko. Het incident in Marokko gaat over Ellen ten Damme, dit meldt RTL Boulevard op basis van bronnen rondom het onderzoek.

Ali heeft inmiddels gereageerd via zijn advocaat: “Ali B heeft bij het verhoor op alle vragen antwoord gegeven en wil dat ook op de zittingen doen. Hij heeft zich niet op z’n zwijgrecht beroepen.” De rapper/ondernemer ontkent 100% alle beschuldigingen: “Het is een honderd procent ontkenning.

Ali is heel blij dat er een zittingsdatum is, maar hij vindt het uitermate frustrerend dat hij daar 2,5 jaar op heeft moeten wachten. We hebben al eerder gevraagd om een zittingsdatum te plannen, maar het OM wilde de getuigenverhoren eerst afwachten. Dat ligt met name aan het opsporingsonderzoek.” Over de Voice aangifte zegt Ali’s advocaat: “Dit is onzin. Aangeefster deed in 2013 mee aan The Voice. Feit zou in mei 2018 zijn gepleegd. Er is nul verband.

Bekijk hier de video video’s voor alle info: