Alistair Overeem wint na sterke comeback van Walt Harris bij terugkeer in octagon

Alistair Overeem Walt Harris

Alistair Overeem heeft zijn terugkeer in de octagon opgeluisterd met een overwinning op Walt Harris. Overeem, die vandaag zijn 40ste verjaardag viert, had het even moeilijk tegen de Amerikaan maar kwam na een moeilijke fase keihard terug.

Alistair Overeem Walt Harris

De partij tussen Overeem en Harris was het hoofdevenement van UFC Fight Night 172 in Portland, VS, dat eindelijk door kon gaan. Het evenement stond in eerste instantie gepland op 11 april, maar werd afgeblazen vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Om deze reden mochten de gevechten nu alleen zonder publiek worden gehouden.

Het was dan ook chaotische tijd voor OVereem, die een aantal keren heen en weer reisde tussen Nederland en de VS, voordat het gevecht eindelijk door mocht gaan. “Blijf gewoon gefocust. Pandemie of geen pandemie. Het is een lange rit geweest, maar op de een of andere manier blijf ik de focus vinden”, zei Overeem na afloop van het gevecht. “Laten we naar de ranglijst kijken. Vecht later dit jaar opnieuw. Misschien gaan we kijken of er nog een kans is op de titel. “

Makkelijk ging de partij tegen Harris in eerste instantie niet. De Amerikaan kwam agressief uit de startblokken met een felle reeks stoten en ‘The Demolition Man’ moest flink in de verdediging. Toch wist hij de fase te overleven en kwam vervolgens sterk terug, waarna hij met een harde trap tegen het hoofd van zijn tegenstander het einde van het gevecht inluidde.

Bekijk hier de hoogtepunten van het gevecht van Alistair Overeem tegen Walt Harris:

Bron & beeld: mmafighting.com, Youtube, MMA Junkie

Lees ook: