Skip to main content

In het programma: ‘Boerderij van Dorst’ vertelt zangeres Anouk dat ze wel 3 keer in het ziekenhuis heeft gelegen met een overdosis aan drugs en drank.

“Drie keer wakker geworden van de drugs”

Anouk ziet haar 3 overdosissen als een leerzame les. Het is een plek waar ze niet meer heen wilt. “De laatste keer lag ik tussen allemaal 80-jarigen op de hartafdeling. Dat was wel een dieptepunt. Dat ik zo’n bed bezet hield vond ik eigenlijk heel triest”, blikte de 47-jarige Anouk terug.

Maar ook drank werd overmatig genuttigd door de zangeres. “Dat ze dan heel je lijf doorspoelen. Ik voelde me zo’n loser, helemaal met die kinderen. Als mensen daarvan hadden geweten, ik had gewoon de kinderen kwijt kunnen raken. Dat was ook wel de laatste keer.”

Verwerkingsproces

De laatste keer dat Anouk in het ziekenhuis lag kan ze even niet voor zich halen, maar het was in de periode rond de scheiding van haar tweede man in 2008. “Ik had ze niet allemaal op een rijtje. Ik heb wel een tijdje nodig gehad om dat allemaal te verwerken. Dat heeft me wel een paar jaar gekost.”

Kinderen

Momenteel zijn de kinderen van de zangeres een grote drijfveer om met drugs te stoppen. Zo vertelt Anouk: “Op een gegeven moment heb je een bepaalde leeftijd en je hebt kinderen: grow the fuck up.”

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: Kijk

Leave a Reply