Arjen Robben stopt per direct met voetballen!

Arjen Robben heeft per direct zijn voetballoopbaan beëindigd. De 35-jarige aanvaller heeft dit donderdagmiddag laten weten. 

“Ik heb de afgelopen weken vooral heel veel nagedacht. Zoals iedereen weet heb ik na mijn laatste wedstrijd voor Bayern München bewust de tijd genomen om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn toekomst. En ik heb besloten om een punt te zetten achter mijn carrière als profvoetballer”, motiveert Robben zijn besluit.

“Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen”, vervolgt de 96-voudig Oranje-international. “Een beslissing waarbij ‘hart’ en ‘verstand’ met elkaar in botsing kwamen. De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. ”

“Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo”, besluit de voetballegende, die in zijn loopbaan uitkwam voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.

Bekijk de 10 mooiste goals uit de carrière van Arjen Robben: