Avondklok omzeilen? Thuisbezorgd jassen leveren flink geld op Marktplaats!

De eventuele komst van de avondklok in Nederland heeft zoals verwacht gezorgd voor veel ophef en discussie. Mensen zijn ook steeds meer op zoek naar manieren om de klok te omzeilen.

Avondklok omzeilen?

Opeens zijn leenhonden heel populair, en op Marktplaats worden Thuisbezorgd jassen voor flinke bedragen verkocht, zo kwam RTL Nieuws achter na onderzoek. Dit omdat er een uitzondering lijkt te komen voor mensen die ‘aangelijnd hun huisdier uitlaten’ en dus ook maaltijdbezorgers. “Ik heb al een bod van 125 euro”, zegt Jeffrey, een jongen die ze spraken.

Leenhonden

“We zien de afgelopen dagen opvallend veel aanvragen voor leenhonden. De vraag van vrijwilligers die een hond willen uitlaten, is sinds corona flink gegroeid. En de afgelopen dagen helemaal. Ik schat zo in dat de avonduren populair gaan worden voor het uitlaten. We komen echt honden tekort.” aldus een Leenhond organisatie.

Thuisbezorgd jassen

Bezorgjassen zijn op Marktplaats dus flink in trek, Madou uit Amsterdam meldt: “Handig voor de opkomende avondklok! Met deze Deliveroo-kleding kan je rustig buiten zijn wanneer je wil!”

“Binnen een uur was-ie al weg” “Zoveel interesse. Ik heb er 60 euro voor gekregen. Ook via Instagram en Snapchat zie ik veel interesse voor deze jassen en tassen. Het is gewoon een nieuwe handel. Mensen hopen met zo’n jas toch even op straat te kunnen zijn. En ik maak mijn moeder er ook nog eens blij mee, die vindt dat ik te veel troep heb.”

Hieronder beelden en reacties:

Rotterdammers reageren boos op de Avondklok:

Bron: RTL Nieuws, Youtube