“Avondklok verlengd tot en met 30 maart”

Dachten we een paar dagen geleden nog van de avondklok af te zijn, nu lijkt de omstreden maatregel verlengd te worden tot en met 30 maart. Het overleg in het Catshuis gisteren zou niet geleid hebben tot groen licht voor versoepelingen.

Dat is volgens betrokkenen de uitkomt van de bijeenkomst in het Catshuis, waar ministers gistermiddag met RIVM-baas Jaap van Dissel overlegden over het coronabeleid. Volgens een aanwezige is het aantal besmettingen nog te hoog om bij de persconferentie aanstaande maandag versoepelingen aan te kondigen.

Terrassen, winkels en hoger onderwijs

Naast de avondklok, werden er drie grote onderwerpen besproken in het Catshuis waarover versoepelingen over een tijdje denkbaar kunnen worden. Het hoger onderwijs deels weer toegankelijk maken voor studenten, de terrassen rond het eerste weekend van april weer open laten gaan en de detailhandel meer ruimte geven. Maar voor alledrie geldt dat de corona cijfers er beter uit moeten zien.

Geen discussie over avondklok

Volgens het AD bestaat er over de avondklok geen echte discussie. De maatregel zou maandag aflopen en wordt, zoals Grapperhaus eerder al zei, dus waarschijnlijk verlengd. Ook sportscholen lijken nog dicht te moeten blijven.

Maandag hakt het kabinet definitief de knoop door waarna er dinsdag een persconferentie volgt.

Bron: AD, De Telegraaf