Avondklok weg vanaf 21 April?! Versoepelingen kabinet gelekt!

Het kabinet heeft gisteren al aangekondigd dat het werkt aan versoepelingen. Nu hebben bronnen uit Den Haag meer info naar buiten gelekt over deze plannen.

Versoepelingen gelekt

De datum die wordt genoemd door de bronnen is 21 april. O.a. het heropenen van het hoger onderwijs staat op het programma “Dat is al toegezegd”. Daarnaast heeft ook het openen van de terrassen prioriteit “Buiten zijn de risico’s minder groot”.

Avondklok

Verder is ook eindelijk het schrappen van de gehate avondklok genoemd. Ook de heropening van de winkels staat bovenaan de lijst.

21 April

Of al deze genoemde versoepelingen ook allemaal 21 april ingaan is nog niet bekend. Dat hangt o.a. af van de druk op ziekenhuizen. ,,De experts gaan nog in beraad”

OMT advies

Vrijdag zal het OMT zich beraden over deze lijst met versoepelingen van het kabinet. Als ze met een positief advies naar buiten komen besluit het kabinet dan definitief over de versoepelingen.

De huidige lockdown loopt tot 20 april. Rutte zei bij de laatste persco over de geschrapte versoepelingen: ,Ik snap het ongeduld. Dit valt gewoon tegen. Een enorme domper.”

Bron: AD, Telegraaf