Skip to main content

De hele wereld leeft mee met Turkije, Syrië en de andere landen die getroffen werden door een verwoestende aardbeving. Gelukkig duiken er hier en daar beelden op van goed nieuws tussen alle vreselijke tragedie. Een pasgeboren baby kon worden gered in Syrië.

Pasgeboren baby Syrië

Familieleden hebben de baby gevonden en van onder het puin gered, het gebeurde in Jenderes, in het noorden van Syrië. De baby was net geboren, het zat nog met de navelstreng vast aan de moeder.

De moeder en vader overleefden de aardbeving niet. ook vier broers en zussen en een tante werden gevonden onder het ingestorte gebouw. AFP meldt dat de familie die aan het zoeken was een stem hoorde tijdens het graven.

Het was van de huilende baby. Familieleden sneden de navelstreng door en brachten het kind naar het ziekenhuis. Volgens een dokter is de baby stabiel maar in slechte toestand, het kind was onderkoeld door de koude weersomstandigheden.

Eerder vandaag werd een Syrisch meisje met haar vader herenigd nadat ze onder het puin vandaan is gehaald.

Hieronder de beelden en hoe je kan helpen:

Help de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Het Rode Kruis helpt zoeken naar mensen onder het puin, biedt medische hulp en vangt mensen op die alles zijn kwijtgeraakt. Help je mee? Steun de slachtoffers van de aardbeving via Giro 7244 (IBAN NL19INGB0000007244).

Via AD, YT