Skip to main content

Het Sunneklaas feest werd de afgelopen dagen in heel Nederland besproken en nu zijn er zelfs beelden gelekt. Dit komt allemaal door Powned die langs ging op Ameland om te kijken wat voor feest het werkelijk is. Dit liep helemaal uit de hand en nu lijkt iedereen iets van Sunneklaas te willen weten.

Wat is Sunneklaas?

Op 4 en 5 december mogen meisjes en vrouwen niet naar buiten na 17.00 uur. Veel Amelanders doen geheimzinnig over wat er gebeurd op de twee dagen in december. Volgens Amelanders is het een feest, het begint s’ middags om vijf uur. Mannen lopen dan namelijk op straat met witte lakens, maskers en buffelhorens terwijl de vrouwen binnen moeten blijven. Alle winkels zijn dicht en de lichten voornamelijk uit.

Beelden Sunneklaas gelekt

Er zijn nu beelden van het feest uitgelekt Verslaggever Aryan Parsa van Powned deelt de beelden (hieronder in de video’s te zien) van het feest: “Wat zou hier gebeuren?”. Hij schrijft dat de video snel wordt verwijderd, maar hem nu opnieuw heeft geplaatst. Op de beelden is te zijn dat een grote groep mannen een kostuum dragen en rondjes lopen. Ze zijn verkleed in het blauw en rood. Ook zitten er lichtjes op de kostuums en maken ze allerlei geluiden. De reacties onder de video van de PowNed-verslaggever zijn wisselend: “mijn buren om 3 uur ’s nachts be like 😂” en iemand anders schrijft: “maar even serieus wat gaan ze doen als je gewoon met honderden komt”. Ook wordt het feest veel vergeleken met Halloween en Walibi’s fright nights: “Walib’s fright night kan voortaan in Ameland” en iemand anders schrijft: “Is dit de Halloween afterparty?”. Er is in ieder geval veel aandacht voor het feest en dat is wat de Amelanders niet wilde:

Presentator Powned aangevallen

Onlangs werd Verslaggever van Powned Aryan Parsa aangevallen door Amelanders toen hij kijkje wilde nemen bij het feest. “Een ware knokploeg stond klaar om PowNed te ontvangen en zelfs van de weg te rammen. De politie stond erbij en keek ernaar. Een evacuatie op aandringen van minister Dilan Yesilgöz mislukte en de burgemeester speelde verstoppertje. Wat een bizarre situatie!’ aldus de omroep zelf. Een paar dagen eerder was Parsa er met een filmploeg om de stemming te proeven op Ameland en meer over het feest te weten te komen. Alle inwoners. en zelfs de burgemeester, wilden echter niets erover zeggen, wat hem natuurlijk des te nieuwsgieriger maakte. De cameraploeg ging dus kijken en werd belaagd.

Bekijk hier de beelden

@aryanparsaofficial Wat zou hier gebeuren? 👀 #foryou #sunneklaas #viraal #sinterklaas #ameland #friesland #halloween #pownews #feest #voorjou #fyp #eng ♬ origineel geluid – Aryan Parsa

Bron: Youtube, TikTok, Powned