Skip to main content

Een 26-jarige werd onlangs aangehouden in Almere op verdenking van belastingfraude. Hij zou volgens de berichten onder andere onjuiste aangiftes hebben gedaan van de omzetbelasting en moet misschien zijn huis uit. De man in kwestie zou volgens bronnen van Yvonne Coldeweijer een bekende NL YouTuber en Influencer zijn en zou een schuld van een miljoen euro hebben.

Bekende NL Influencer aangehouden

In het nieuwsbericht van Omroep Flevoland dat over de aanhouding zou gaan is het volgende te lezen: “In Almere en Rijswijk zijn in totaal drie woningen en een bedrijfspand door de FIOD doorzocht. Bij de doorzoekingen is de administratie en contant geld in beslag genomen. Het onderzoek richt zich op de aangiftes van de omzetbelasting van 2016 tot en met 2021. In deze jaren hield de Almeerder er een gebrekkige op na volgens het onderzoeksteam.

Desondanks diende zijn boekhouder de aangiften wel in. Toen een andere boekhouder latere stukken indiende, verschilden deze ‘aanzienlijk’ met de eerder ingediende aangiften. De FIOD vermoedt dat de Almeerder ook valse stukken verstrekte bij een hypotheekaanvraag.”

Een miljoen schuld?

Yvonne schrijft op haar juice kanaal dat het om een YouTuber en Influencer zou gaan, Yvonne: “Dit bericht gaat over Joey Bravo. Daar hebben ze in december invallen gedaan vanwege vermeende belastingfraude”. In het artikel stond eerst dat het om een 24-jarige man gaat, maar Bravo is 26 jaar, zo merkt een volger op. Yvonne meent een foutje van Omroep Flevoland: “Dat heeft de krant verkeerd overgenomen” schrijft Yvonne.

Yvonne meldt verder: “Volgens spionnen heeft Bravo een schuld bij de belastingdienst van een miljoen. Ze willen daarom zijn woning van hem afnemen. Voor de volgers die hem niet kennen: hij maakt deel uit van een bekende groep influencers. Zeer bekend bij een jonge doelgroep.”

Joey reageert en ontkent!

Joey heeft voor de camera van Telegraaf gereageerd tijdens de première van de film Skotoe, en ontkent dat er problemen met de belastingdienst zijn. “Ik weet van niks, enige skotoe die ik zie is de film.” zo zegt hij lachend over de geruchten.

Alex Soze heeft een video opgenomen hierover en zegt Joey te steunen mocht hij alsnog in problemen komen: “Joey strijder luister, ik vind het f’d up wat jou overkomt. Je zet een droom neer en die droom wordt op een hele nare manier door de overheid van je afgetrapt. Het wordt geen luxe kamer, maar onderdak heb je.”

Bekijk hier de details en beelden

Reactie Joey via Instagram Telegraaf:

@teenmag

Joey Bravo uit huis gezet door belasting schulden #teenmag #joeybravo #belastingdienst

♬ origineel geluid – teenmag

Bron: Omroep Flevoland, Instagram Yvonne, Teenmag, ParraTV