Skip to main content

Een beruchte Frans-Canadese sniper is in Oekraïne aangekomen om mee te vechten. Hij blijkt onderdeel van een unit die ’s werelds langste kill houdt tegen de IS. De sniper, beter bekend als Wali, is een scherpschutter die volgens bronnen de grens tussen Polen en Oekraïne overstak nadat hij daar aankwam vanuit zijn thuisland.

Sniper

Wali liet zijn vrouw en pasgeboren kind achter in Canada om de oproep van Oekraïense President Volodymyr Zekenskyy te honoreren. Hij zal gaan vechten aan de kant van het verzet tegen de Russische invasie. De sniper staat kennelijk bekend als een ’s werelds beste scherpschieters. Dat is natuurlijk niet zonder reden.

Wereldrecord

Volgens Toronot’s Globe and Mail, brak Wali het wereldrecord voor scherpschieten in 2017. Hij schoot destijds een IS militant neer op meer dan drie kilometer afstand. Het schot duurde slechte tien seconden. Snipers zijn van grote waarde voor militaire ondernemingen. Het verkleint de kans op het vallen van burger slachtoffers enorm.

Pijnlijke prijs

Zijn keuze om voor het Oekraïense leger te vechten zal hem een pijnlijke prijs kosten: Hij zal de eerste verjaardag van zijn zoon missen deze week. Dat was volgens de sniper het moeilijkste aan de keuze, naast het feit dat zijn vrouw erop tegen was. Toch besloot hij te gaan. Hij legde uit dat het zien van de situatie voor hem echt als een noodkreet klonk. Volgens hem had hij geen andere keus.

 „Als Poetin Kiev echt wil, zal hij een enorme prijs moeten betalen. Niemand wil de Russen hier en iedereen zal zich verzetten”, laat hij telefonisch aan de Britse krant weten.

Bekijk hier een Tsjechisch nieuwsitem over de sniper:

Voorbeeld van een sniper:

Bron: Youtube, LadBible

Leave a Reply