Skip to main content

Bizzey publiceerde maandag met een groot aantal andere artiesten een gezamelijk statement tegen de coronamaatregelen van de overheid. Hierdoor kreeg hij echter een storm van kritiek over zich heen. Bij Radio 538 gaf hij uitleg.

Bizzey postte samen met onder meer Jebroer, Famke Louise, Bollebof, Outsiders en DJ Chuckie plaatsen een video op Instagram, waarin zij zeiden: ‘Alleen samen krijgen wij de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee. Free the people!’ Deze video werd verspreid met tekst ‘We houden onze bek niet meer’, en daaronder een statement, waarin er vraagtekens worden gezet bij de maatregelen van de regering.

Dit zorgde echter voor een grote tegenreactie van politici, IC-artsen en BN’ers, die op Twitter uithaalde naar de groep artiesten. Zo schreef Claudia de Breij: ‘Je zult mij niet neerbuigend horen over deze artiesten, ik ben dol op bijv. Bizzey. En ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui.’

In gesprek met 538-dj Barend van Deelen zegt Bizzey dat hij het prima vindt dat er zowel positieve als negatieve reacties kwamen op zijn statement en dat het belangrijk is dat mensen in ieder geval de discussie aangaan. De rapper legt uit: : “Ik heb vooral heel veel vragen en ik heb een groot bereik en ik zie die vragen niet terug in de media. Dus stel ik ze op social media, waar ik een bereik heb.”

Hij vraagt zich dan ook af: “Zijn de nieuwe maatregelen niet te mild?” “Hoe accuraat is de test?” “Moeten we hem niet testen onafhankelijk?” “Hoe zit het met de Intensive Cares?”

Check de uitleg van Bizzey bij radio 538 hier:

Bron & beeld: Radio 538, Youtube

Leave a Reply