BOA in het ziekenhuis nadat hij wordt aangevallen door jongeren in IJmuiden

jongeren in IJmuiden

Vanwege het warme weer trokken veel mensen gisteren naar de stranden en daarbij moest hier en daar ook worden opgetreden door politie en overheidspersoneel. In IJmuiden ging het fout, toen een grote groep jongeren zich tegen BOA’s keerden.

Een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) zouden een groep jongeren hebben aagesproken omdat ze van een pier sprongen op een plek waar dit niet is toegestaan. Toen een van de jongeren zich niet kon identificeren, besloten de BOA’s tot aanhouding over te gaan, waarna de groep aggresief werd.

Op de beelden is te zien hoe verschillende jongens op de handhavers inslaan, terwijl die de arrestant proberen weg te voeren. Op een gegeven moment komt de groep zelfs in het water terecht. Hierbij raakte een van de ambtenaren zo erg gewond zijn geraakt, dat hj met hoofdletsel naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond, pleit er al langere tijd voor om boa’s met wapenstok en pepperspray uit te rusten. Tegenover Hart van Nederland reageert hij dan ook woedend op het incident. “Ik kreeg al allemaal berichten: ‘het bewijst in wat voor omstandigheden wij moeten werken’ en ‘ze weten blijkbaar dat we geen middelen hebben’. Boa’s worden gewoon opgejaagd. Iedereen is in shock van dit soort beelden”, aldus de voorzitter, die maatregelen eist. “Elke dag langer is er één te veel. Gaan we echt wachten op de eerste dode?”

Check de video van de jongeren die de BOA’s aanvallen in IJmuiden hier:

Bron & beeld: Youtube, Hart van Nederland

Lees ook: