Boer die vastzit in graanmachine amputeert eigen been met zakmes om te ontsnappen

amputeert eigen been

Een boer in de Amerikaanse staat Nebraska heeft zijn eigen leven gered door zijn been af te zagen met een zakmes. Toen zijn door een graanmachine gegrepen werd had hij maar één keuze.

De 63-jarige Kurt Kaser was bezig met het overpompen van graan naar een silo, toen hij met zijn been in de machine werd gezogen. “Mijn been werd naar binnen gezogen waardoor het niet meer mogelijk was om los te komen”, vertelt de boer aan ABC News. Omdat hij geen telefoon op zak had en er niemand in de buurt was, zat er maar een ding op. “Ik dacht: als de machine mijn hele lichaam pakt, dan is het over. Maar toen herinnerde ik me opeens mijn zakmes dat ik wel bij me had.”

Hij zaagde zijn onderbeen ongeveer 20 centimeter onder zijn knie af. Door de adrenaline viel hij niet flauw. Vervolgens moest hij nog 45 meter naar de dichtstbijzijnde telefoon kruipen om een ambulance te bellen.

Het is niet de eerste keer dat iemand een lichaamsdeel afzaagt om zijn eigen leven te redden. De film 127 hours vertelt het waargebeurde verhaal van een bergbeklimmer die zijn eigen arm afzaagt nadat hij vast komt te zitten. Bekijk hier de trailer: