Boodschappen boete gaat door! Vrouw moet 7000 euro betalen!

Ondanks een storm van kritiek, blijft de gemeente Wijdemeren bij hun besluit; de vrouw die boodschappen van haar moeder kreeg, moet 7000 euro terugbetalen. Volgens de gemeente zou de vrouw haar geld hebben uitgegeven aan ‘duurdere spullen’.

Op social media ontstond grote verontwaardiging naar aanleiding van de ‘boodschappen-affaire’. Een bijstandsgerechtigde vrouw moest 7000 euro terugbetalen, omdat haar moeder af en toe boodschappen voor haar deed. Veel mensen vonden het besluit ‘absurd’ en ‘compleet bizar’.

Vrouw moet terugbetalen

Toch houdt het college van Wijdemeren voet bij stuk: de vrouw moet terugbetalen. Dat werd bekend gemaakt in een schriftelijke verklaring op de website van de gemeente. Volgens het college heeft de vrouw de verandering in inkomens- of vermogenssituatie niet doorgegeven aan de gemeente, terwijl dit wel verplicht is als je in de bijstand zit.

Auto en motor

Daarnaast zou de vrouw een deel van haar bijstand hebben uitgegeven aan een (tweedehands)auto en een (tweedehands)motor ‘uit het duurdere segment’.

10 euro per week

Eerder vertelde de vrouw: ‘Mijn moeder doet al 46 jaar de boodschappen voor mij. Ze gaat één keer per week naar de Lidl, dan is zij ongeveer 50 euro kwijt. Ik geef zelf nauwelijks geld uit aan boodschappen. Ik denk maximaal 10 euro per week. Ik ben bijna mijn hele uitkering kwijt aan vaste lasten.’

Bron: Volkskrant

Lees ook: