Onhandige brandstichters bijna in dodelijke val nadat deur achter hen dichtvalt

brandstichters

Twee brandstichters in Groningen hebben zichzelf bijna in een dodelijke val opgesloten, nadat de deur van de fietsenstalling die ze in de fik hadden gestoken achter hen dichtviel. De politie heeft de beelden van de onhandige brandstichters online gezet.

De brandstichting vond plaats op 9 februari van dit jaar, in een fietsenstalling aan de Antillenstraat in Groningen. Vermoedelijk waren de mannen van plan een scooter in brand steken. Ze kwamen de stalling binnen, door binnen te glippen toen iemand anders die verliet. Ze dachten er echter niet aan dat de deur automatisch achter hen zou dichtvallen.

Nadat ze de scooter in brand hadden gestoken, wilden ze er dan ook vandoor gaan, maar kwamen ze er tot hun schrik achter dat ze zaten opgesloten. Uiteindelijk lukte het een van hen om door een smalle kier te kruipen, terwijl de ander erin slaagde om over het hek te klimmen.

De brandstichting werd opgenomen door een bewakingscamera, die duidelijk beelden van de daders wist vast te leggen. De politie heeft de beelden nu online gezet en is op zoek naar getuigen.

Bekijk de beelden van de onhandige brandsichters hier:

Bron & beeld: NU.nl, AD.nl

Niet alleen criminelen zijn af en toe dom, ook agenten zijn wel eens onhandig: