Skip to main content

Beeld verlicht huis ter illustratie: Lars Smook

Kerstmis al een paar weken geleden voorbij, maar er zijn mensen die hun kerstboom nog in januari laten staan. Kerstverlichting hoort er natuurlijk ook bij, maar volgens deze buurman is het schandalig dat de kerstverlichting op 10 januari nog steeds in de tuin hing en eiste dat het onmiddellijk wordt weggehaald.

Buurman boos vanwege kerstverlichting

In de WhatsAppgesprekken is de buurman heel duidelijk: Ik heb het al een paar keer eerder gevraagd en nu vraag ik het voor de laatste keer. Graag de kerstversiering weghalen, het is 10 januari. Wij hebben er last van en de andere buren ook. Iedereen is weer aan het werk en de pret is voorbij. Als het to veel werk is voor je willen we ook best helpen, maar dit moet stoppen.” Dat is een duidelijke boodschap van de buurman.

Er wordt snel gereageerd op de buurman: “lk ben op vakantie nu. Zal het weghalen als ik terug ben. Zondag is het weg.” Dat werd dus 14 januari. Totdat de buurman met de lichtjes zich afvraagt wat eigenlijk het probleem is. Daarop is de buurman die boos duidelijk: “Hier leef je samen” en dat is volgende de buurman met kerstverlichting duidelijk: “Dat weet ik maar ik snap oprecht niet wat er zo erg is aan kerstversiering een paar dagen na de kerstvakantie. Het komt goed, geen stress”.

Buurman is er helemaal klaar mee

En dat is de druppel voor de buurman die vervolgens meerdere keren uithaalt naar de buurman met de kerstverlichting: “Het probleem is de kerstsfeer die hier onnodig in de straat blijft hangen, kom op zeg, we zitten al een stuk in het nieuwe jaar en verder stuit de laconieke houding van je ons een beetje tegen de borst het is niet alsof je in een vrijstaand huis woont zonder buren dichtbij”. De buurman is er vervolgens helemaal klaar mee en stuurt het volgende: Stress? Als je dit als stress opvat snap je het niet helemaal geloof ik. Staat je goed dit, zeker ook Iekker met het vliegtuig de hort op gegaan? Geniet van je vakantie jongen.”

Bekijk hier het hele gesprek

Beeld ter illustratie: Lars Smook Bron: Facebook, Instagram, Skoften