Capitool in Washington bestormd door Trump supporters

Er is een gigantische chaos in Washington gaande, het Capitool wordt bestormt door Trump aanhangers. De zitten van het Senaat werd afgebroken.

Al twee gebouwen werden volledig ontruimd nadat er gigantisch veel Donald Trump supporters de beveiliging bestormden. De rest van de gebouwen moesten in lockdown. Dat betekent dat er vanaf nu niemand meer binnen of naar buiten mag. Dit werd gemeld door de Amerikaanse media. De huidige president roept zijn aangangers op om vreedzaam en rustig te blijven. De chaos in Washington zou te maken hebben met het feit dat het Amerikaans Congres de verkiezingsuitslag officieel bevestigd, en Trump dus aftreedt. Deze zitting is dus nu afgebroken.

Eerder riep Donald Trump zijn aanhangers zelf op om te verenigen en te demonstreren in Washington. Volgens hun zou dit de laatste kans zijn om hun te verzetten tegen de ‘verkiezingsfraude’. Er werd gemeld dat een groep demonstranten de dranghekken doorbraken en andere aanhangers probeerden de ingang van het gebouw te bereiken. Het gaat er dus hevig aan toe.

Dinsdag avond zou er ook een demonstratie plaatsgevonden zijn in de Amerikaanse hoofdstad. Hierbij zijn er een aantal mensen gearresteerd voor mishandeling en het dragen van illegale wapens. Trump hield woensdag een toespraak bij het Witte Huis in Washington. Hij herhaalde dat hij nog steeds de verkiezingsuitslagen niet erkent en de hoop dus niet opgeeft. Bekijk hieronder alles live.

Bron: Het Parool, NOS