Skip to main content

In de rechtbank van Rotterdam was donderdagochtend complete chaos toen verdachte Chistopher L. werd aangevallen tijdens het proces over het fatale schietincident waarbij dj en muziekproducer Siki Martina om het leven kwam. De aanvaller was een getuige, tevens een neef van het slachtoffer.” Siki Martina was de vriend van zangeres Sarita Lorena die vorig jaar meedeed aan Beste Zangers.

Neef Siki Martina valt verdachte aan

De situatie escaleerde toen neef Marvin, begeleid door de parketpolitie, de zaal betrad. Na binnenkomst viel Marvin de verdachte meteen aan waarbij hij de verdachte in een wurggreep nam. Er vervolgens in de zaal geschreeuwd en er brak chaos uit. De politie nam meteen actie en de zitting werd tijdelijk stilgelegd. De zaal werd ontruimd en de getuige werd geboeid afgevoerd. Extra eenheden van de politie Rotterdam werden opgeroepen om de parketpolitie bij te staan.

Uiteindelijk geen antwoord in zaak Siki Martina

De moeder, vriendin en zangeres Sarita Lorena en de moeder van de dochter van Siki Martina mochten de zaal opnieuw betreden na de chaos om vervolgens naar het verhoor te luisteren. De getuige keek verward om zich heen en omhoog en zat wat scheef in zijn stoel. Daarna leek hij te kalmeren. De advocaat van medeverdachte Ruchelo C. (33) stelde hem één vraag: ‘Waarom richtte uw aanval zich op die meneer (Christopher L) en niet op de andere verdachte?’

Er kwam uiteindelijk geen antwoord ‘Ik beroep me op mijn verschoningsrecht’, zei neef M. Dat kon omdat hij zelf ook verdachte is. Zo eindigde het verhoor uiteindelijk. Zonder nieuwe informatie in deze complexe rechtzaak. De rechtbank in Rotterdam eiste zestien jaar cel geeist tegen Christopher L. en twaalf jaar tegen zijn handlanger Ruchelo C.

Sarita Lorena spreekt

Tijdens de strafzaak kon de vriendin van de overleden dj, zangeres Sarita Lorena, haar spreekrecht gebruiken. Ze zei o.a.: “Waarom hebben jullie besloten om het leven van een man te ontnemen die jullie niks heeft aangedaan? Een man die onbewapend was en zichzelf niet eerlijk kon verdedigen? We hebben dit nooit zien aankomen. Hij begaf zich niet in kringen waarin dit normaal was. Siki was geen drugsdealer, hij was geen crimineel. Kijk om je heen, Iedereen die hier aanwezig is voor Siki kan dit beamen.”

“Wij zouden samen al onze doelen afvinken, voor ons en ons gezin. Samen oud worden. Wij zouden eind 2022 ons gezin gaan uitbreiden. Iets waar hij al jarenlang bij mij om zeurde. Iets wat ik hem niet meer kan geven. Iets wat mij is ontnomen.”

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, De Telegraaf, AD