Chivv en Bigidagoe krijgen 3 maanden gebiedsverbod! “Gewapende confrontatie dreigde”

Chivv en Bigidagoe zijn vrij, maar ze krijgen wel een gebiedsverbod. Het Openbaar Ministerie meent een gewapende confrontatie te hebben voorkomen.

Het gaat dus om Chyvon P (Chivv, 26), Danzel S. (Bigidagoe, 23) en Shaquille C. (25), zo meldt Het Parool. De mannen hebben het verbod van burgemeester Halsema opgelegd gekregen. Ze mogen drie maanden niet in bepaalde delen van Amsterdam komen.

OM meent meldt het conflict inderdaad over een gestolen ketting ging. “Op basis van informatie en video’s op social media rees de verdenking dat de drie verdachten het conflict gewelddadig wilden oplossen. Het feit dat dit conflict zich ook op social media afspeelt, leidt tot gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving”

Daardoor werden ze opgepakt: ‘Gezien de maatschappelijke onrust en de potentiële escalatie waarbij vuurwapengeweld niet wordt geschuwd, hebben politie en het OM besloten om de drie mannen aan te houden. Daarmee is mogelijk een snel oplopend gewapend conflict voorkomen.’

De rechter-commissaris heeft het vasthouden van de drie verdachten afgewezen: Er is wel voldoende verdenking, maar er zijn onvoldoende aanwijzingen om ze langer vast te houden.

Bron: Parool, Crimesite, Youtube