Contract Messi op straat gelekt: 555 Miljoen Euro! Barcelona reageert!

Dat je als voetballer goed verdient is geen geheim, maar het bedrag wat Lionel Messi bij Barcelona verdient zorgt toch voor een grote schok. Het salaris van de voetballer stond vanochtend op de cover van de Spaanse krant El Mundo en dat leidt tot veel ophef.

Contract Messi op straat gelekt

Het was maandenlang dé grote vraag voor veel voetbalfans: waarom waren er zoveel financiële problemen bij FC Barcelona? Waarom kon Memphis Depay niet worden gehaald uit Lyon en waarom moest Luis Suárez vertrekken? Het antwoord: het gebrek aan geld.

555 Miljoen

El Mundo meldt nu dat MEssi een bedrag van 555.237.619 euro ontving van 2017 tot nu. En dit zou de club kapot aan het maken zijn: ‘het immense contract van Messi dat Barcelona ruïneert’.

Messi zou 138.809.404,38 euro aan salaris in elk van de vier seizoenen krijgen. En nu in 2021 zou hij 92 procent van dit bedrag hebben ontvangen. Daarnaast ook een tekenbonus van 115.225.000 euro en 77.929.955 euro aan loyaliteitsbonus.

Barcelona reageert!

Barcelona heeft gereageerd en is niet blij: “Barcelona betreurt dat de contractdetails in handen zijn gekomen van El Mundo, want het betreft namelijk een privédocument. Het is een vertrouwelijke afspraak tussen twee partijen”

“Barcelona ontkent verder elke betrokkenheid bij de publicatie van het document en we bereiden nu juridische stappen voor tegen El Mundo, met het oog op de schade die mogelijk ontstaat als gevolg van deze publicatie.”

Bron: AD El Mundo Voetbalzone