Skip to main content

Cyntoia Brown, de Amerikaanse vrouw die op haar 16de werd veroordeeld voor de moord en diefstal van de 43-jarige Johnny Michael Allen, is na 15 jaar vrij. Zij beweerde al die jaren uit zelfverdediging gehandeld te hebben en dus onschuldig te zijn.

Zij was veroordeeld tot levenslang, maar die straf werd in januari verkort. 15 jaar later is ze dus vrij op 31 jarige leeftijd: “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te gebruiken om andere misbruikte vrouwen en meisjes te helpen”

Haar verhaal:
Brown beweerde dat Allen haar $150 had betaald om seks met hem te hebben en dat ze voor haar leven vreesde tijdens hun ontmoeting, waardoor ze op hem schoot en dodelijk raakte. Zij zegt dat ze hem uit angst heeft neergeschoten terwijl hij naar een pistool reikte toen hij in bed lag.

Ze zei verder dat een pooier genaamd “Cut Throat” haar tot prostitutie dwong en haar verbaal en fysiek mishandelde nadat ze wegliep van haar adoptiefamilie in 2004.

Tijdens de rechtszaak zeiden Browns advocaten dat ze het slachtoffer was van sekshandel en beweerden dat ze niet over de mentale capaciteit beschikte om verwijtbaar te zijn in Allen’s moord, omdat ze gestoord was en haar moeder alcohol dronk terwijl Brown in de baarmoeder was.

Hieronder beelden, reacties en meer info over de zaak:

Leave a Reply