De échte Ferry Bouman: ‘Camping-maffia’ neemt Nederland over

De hit-serie Undercover van Netflix, gaat over Ferry Bouman. Ferry is een fervent crimineel met grootse plannen. Hij handelt in drugs en is daar onmiskenbaar goed in. De serie geeft een, al dan niet gedramatiseerd, kijkje in het leven van iemand in een bijzondere criminele niche: de zogenaamde ‘camping-maffia’. Deze is in Nederland blijkbaar heel moeilijk op te sporen.

Campingmaffia

Vanwege de ligging van Nederland komt er langs de kust veel aan om vervolgens door te reizen naar de rest van Europa. Veel georganiseerde misdaad was op onvoorstelbaar grote schaal hun verdiensten wit via vakantieparken. De campingmaffia in Nederland blijkt al jarenlang een groeiend probleem, zo meldt John van den Heuvel in een nieuw item.

John van den Heuvel

Gemeentes hebben nauwelijks grip op criminele investeerders in vakantieparken. Misdaadverslaggever van de Telegraaf, John van den Heuvel, vertelt over de campingmaffia en waarom het zo ontzettend moeilijk is om ze te pakken te krijgen. Volgens hem gaat het om een tekort aan kennis en kunde. Volgens John wordt er bijvoorbeeld “onvoldoende kritisch gekeken naar een groot aantal transacties”. Hij vertelt daarbij dat een bank in het bijzonder opviel, maar hij wil (nog) niet zeggen welke: “Ik ga nu nog geen namen en rugnummers noemen. We zijn volop bezig met ons onderzoek.”, aldus John.

Bekijk hieronder het item:

Bron Beeld: Telegraaf, Youtube