Skip to main content

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Of het nou gaat om het verbeteren van je conditie, het opbouwen van spieren of het verliezen van gewicht met een (personal) trainer is het een stuk makkelijker om deze doelen te bereiken. Een trainer biedt ervaring, kennis en expertise en dat is precies wat je nodig hebt om van jouw reis naar fitness een succes te maken. Twijfel je of een personal trainer geschikt is voor jou? Lees dan maar snel verder, want in deze blog worden alle voordelen van een personal trainer besproken. 

#1 Altijd de volledige aandacht

Hoe vaak komt het voor dat je echt het complete middelpunt van de aandacht bent? Afhankelijk van je persoonlijkheid is dit een droom of een nachtmerrie, maar als je bezig bent met een training is dit wel de beste manier om resultaten te behalen. Een trainer heeft tijdens een training oog voor jou, zodat je alle steun krijgt die je nodig hebt tijdens het sporten. Gelukkig zijn er genoeg (personal) trainers binnen meerdere sporten zoals boksen, yoga en bootcamp zodat er ook een match voor jou is. Bij Fittery kan je losse trainingen boeken bij een trainer en dat binnen verschillende sporten. Met nu al zo’n 100 lessen per week, zal je er niet snel op uitgekeken zijn.

#2 Training gemaakt voor jou

Nog een voordeel van sporten met een (personal) trainer is dat de training volledig is afgestemd op jou. En zo hoort het eigenlijk ook te zijn, want een training moet afgestemd zijn op jouw doelen om daadwerkelijk effect te hebben. Als jij wilt afvallen, maar je volgt een training om spieren te kweken, is de kans klein dat je je doel gaat behalen. Een goede trainer zal een training op maat maken met eventueel een voedingsschema voor de beste resultaten. Zo zorg je dat je met een work-out het beste resultaat gaat behalen.

#3 Extra motivatie

Een heel belangrijk voordeel van een trainer is de motivatie die je krijgt van het trainen met een professional. Als je een goede personal trainer hebt, zal hij je altijd pushen om tot het uiterste te gaan, misschien denk je zelf dat je dat ook wel doet, maar voor jezelf is het toch heel lastig om echt de grens op te zoeken. Daarom is het een goede investering als je net dat beetje extra uit je training wil halen. Dus of je nou beginner bent of al meer ervaren, sporten met een trainer is voor iedereen een goede stok achter de deur.

#4 Geen saaie trainingen

Als je al een tijdje aan het trainen bent, maar vind dat je trainingen wat eentonig en saai worden, kan een trainer wat vernieuwing brengen. Trainers hebben veel meer ervaring en ze hebben beslist heel wat work-outs waar jij nog niet over hebt nagedacht. Hierdoor kun je gebruikmaken van al hun innovatieve ideeën en kun je zo wat afwisseling in je training brengen. Kies wat bij je past en ga aan de slag.

Beeld: jonathan-borba Unsplash