Défano Holwijn reageert op Wopke Hoekstra na ‘Stefano’ incident

Vorige maand sprak Wopke Hoekstra in De Vooravond Défano Holwijn aan als ‘Stefano’ aan. De rapper laat weten dat hij dat best vervelend vindt en legt uit waarom.

Défano talkshow met Wopke Hoekstra

Vorige maand wat CDA-leider Wopke Hoekstra in de talkshow ‘De Vooravond’ en werd hij op het matje geroepen voor het overtreden van de corona maatregelen. Rapper Défano sprak Wopke toe en toen de politicus hem wou beantwoorden, noemde hij hem ‘Stefano‘. Dit zorgde best voor veel ophef en daar kon de rapper ook niet mee lachen. Volgens hem is het een vorm van ‘microagressie’. Het was ook niet de eerste keer dat Défano z’n naam verkeerd werd aangekondigd.

Delano of Stefano

Een week eerder ging het ook al mis bij RTL Nieuws, de rapper werd daar aangekondigd als Delano in de plaats van Défano. Défano laat in Het Parool weten dat het zeker geen toeval was dat Wopke dit nu ook deed. “Het is een vorm van microagressie waar veel mensen van kleur mee te maken hebben.” Klinkt het bij de rapper. Hoewel veel mensen er van uitgaan dat het om een verspreking gaat is Défano er vrij zeker van dat dat niet zo is. “Een naam als Xander de Buisonjé wordt nooit verkeerd uitgesproken, terwijl Défano Holwijn ook niet echt ingewikkeld is.” Daarmee wil hij zeggen dat dit bij witte Nederlanders zo goed als nooit gebeurd.

Bekijk het fragment van De Vooravond hieronder. (vanaf 3:42):

Bron: Mediacourant