Dennis Schouten haalt uit naar Famke Louise: ‘Dan moet je je doodschamen’

Dennis Schouten haalt uit naar Famke Louise

Famke Louise kreeg een week de hoon van heel Nederland over zich heen, nadat ze mee had gedaan aan de #ikdoenietmeermee-protestactie. Dennis Schouten vroeg vervolgens om haar reactie maar Famke sloeg zijn microfoon uit zijn handen. In het NPO Radio 1-programma De Perstribune reageert Dennis op de hele situatie.

De PowNede-verslaggever vertelt: “Heel veel mensen zeiden tegen mij: ’Dat is natuurlijk wel vuurwerk dat zij dan zo boos wordt’. Ja, op beeld wel, maar ik had echt liever met haar het gesprek gehad en de scoop waarom zij heeft gedaan wat ze heeft gedaan, dan deze idioterie. Op het moment dat het gebeurt, schrik je wel, want ik had het niet verwacht van haar.”

“Van mij mag iedereen z’n mening hebben”, vervolgt Dennis Schouten. “Dat hoeft ook niet de mening van de overheid te zijn, maar om andere mensen tegen de overheid op te zetten, dat is gewoon slecht, achterlijk en debiel. En al helemaal als je eerder betaald heb gekregen om mee te doen met de overheid. Dan moet je je eigenlijk doodschamen. Dat vond ik dus ook wel een goede reden om achter haar aan te blijven gaan, terwijl ze niet wilde. Ik vond dat ze schuld had: ze probeerde een miljoen mensen te mobiliseren.”

Ondanks alles heeft hij wel een beetje medelijden voor Famke Louise. “Ja, ik vind het wel zielig. Ik denk dat ze echt niet weet dat ze niet capabel genoeg is om dit te doen. Daar had iemand moeten ingrijpen en haar hiervoor moeten behoeden. Maar ze was net weg bij haar management dus die persoon was er niet. Dan moet misschien een ouder dat doen, maar die hebben dat ook niet gedaan. In die zin heb ik wel medelijden met haar, dat ze niet het geluk heeft gehad dat iemand haar heeft kunnen ompraten.”

Kijk hier het incident tussen Dennis Schouten en Famke Louise terug:

Bron & beeld: De Telegraaf, NU.nl