Deze 5 gevangenen wil Trump snel laten executeren ‘Gruwelijke misdaden’

De regering van Trump heeft aangekondigd dat 5 gevangenen geëxecuteerd zullen worden. En dit zal op korte termijn gebeuren, waarschijnlijk al in januari. Zo hoopt de regering de executies uit te voeren vóór Biden als president aantreedt.

‘Wat wel duidelijk is, is dat deze regering wil dat deze gevangenen dood zijn voordat Joe Biden aantreedt’, vertelt directeur Robert Dunham van het Death Penalty Information Centre aan CNN. Het gaat om de volgende 5 gevangenen:

Brandon Bernard

Bernard was 18 toen hij, samen met een aantal anderen, werd veroordeeld voor de moord op een paar jeugdpredikers in Texas. Zijn laatste verzoek om uitstel van executie werd afgelopen donderdag afgewezen en hij zal op 10 december sterven. Daarmee is hij de jongste persoon in bijna 70 jaar die de VS zal executeren voor een misdaad die als tiener gepleegd is.

Alfred Bourgeois

Bourgeois werd ter dood veroordeeld door een jury in Texas voor het misbruiken, martelen en uiteindelijk doodslaan van zijn dochter in 2002. Bourgeois ‘advocaat zei vrijdag in een verklaring dat zijn cliënt volgens de planning zal worden geëxecuteerd op 11 december.

Corey Johnson

Johnson wordt op 14 januari geëxecuteerd wegens de moord op zeven mensen in 1992 als onderdeel van een drugshandel in Virginia. Volgens de advocaten van Johnson heeft hij een IQ van 69 en valt hij daardoor onder een speciale regel. De medeverdachte van Johnson werd een levenslange gevangenisstraf bespaard vanwege zijn eigen verstandelijke beperking.

Dustin Higgs

Op 15 januari wordt verwacht dat de federale regering Dustin Higgs executeert voor de moord op 3 vrouwen. “Ondanks dat hij niemand heeft vermoord”, zei zijn advocaat Shawn Nolan in een verklaring. Higgs zou de moord hebben aanbevolen, maar de trigger niet hebben overgehaald, aldus zijn advocaat.

Lisa Montgomery

Montgomery is de eerste en enige vrouw die in bijna 70 jaar tijd federaal zal worden geëxecuteerd. Montgomery werd in 2004 veroordeeld voor het vermoorden van een zwangere vrouw, het uitsnijden van de baby en het doorgeven als de hare. Haar executie is vastgesteld op 12 januari.

Bron: CNN

Lees ook: