Deze Air Jordan sneakers moeten dit jaar op je verlanglijstje staan

De sneakers van Jordan Brand vallen ongetwijfeld tussen de meest iconische schoenen
aller tijden. Of je nou in de jaren 90 basketbalwedstrijden live op tv hebt gezien of de
documentaire serie of Netflix, er is altijd wel een Jordan model waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Speciaal voor kerst hebben we een selectie gemaakt van de beste Air Jordan sneakers voor onder de kerstboom.

Air Jordan 1 Mid ’Banned’

De Air Jordan 1 Mid kwam als eerste Jordan sneaker op de markt in 1985. Michael Jordan maakte toen net de overstap van zijn school The University of North Carolina naar de NBA waar hij werd gedraft door de Chicago Bulls. De kleuren van deze Air Jordan 1 Mid zijn bijna identiek aan die van die uit 1985. Gekleed in de zwarte en rode kleuren van de Chicago Bulls. De naam ‘Banned’ komt van het feit dat de NBA de sneakers van Michael Jordan had verbannen, en mocht dus eigenlijk niet gedragen worden in officiële wedstrijden. Uiteraard deed Michael Jordan dat wel.

(Photo – Air Jordan 1 Mid. Source: 43einhalb)

Air Jordan 4 ‘Fire Red’

De Air Jordan 4 ‘Fire Red’ is onlangs nog uitgekomen en maakte met zijn populariteit alle verwachtingen waar. Dit komt vooral door de nostalgie rondom deze sneaker. De nieuwe versie van deze Air Jordan 4 is namelijk helemaal gemaakt in de stijl van de eind jaren 80. Zo zit de Nike Air branding op de hak en zijn de kleuren precies hetzelfde als in 1989. Deze Air Jordan 4 mag zeker niet op je lijstje ontbreken als je ook helemaal gek was van The Last Dance op Netflix.

(Photo – Air Jordan 4 Fire Red. Source: Sneakerjagers)

Air Jordan 1 Low ’Triple White’

De kracht van Air Jordan 1 Low is toch wel de simpelheid. Hij is makkelijk te stylen en past daardoor bij veel outfits. Daarnaast is het design van dit model geïnspireerd op het originele model uit 1985. Dit zie je bijvoorbeeld aan de klassieke swoosh en het Air Jordan logo op de hak. Is wit niet helemaal jouw kleur of ben je bang dat ze snel vies worden? Nike verkoopt ook een zwarte ‘Triple Black’ versie van dit model!

(Photo – Air Jordan 1 Low. Source: Asphaltgold)

Is een lage sneaker niet helemaal jouw ding? De witte en zwarte versie van de Air Jordan 1 zijn ook verkrijgbaar in een mid versie. Dat betekent dat hij iets hoger op de enkel zit. Zit hier niet helemaal jouw sneaker tussen? Check dan de zoekmachine van Sneakerjagers Daar heb je een overzicht van alle te gekke sneakers en vind je waar je ze kunt kopen. Perfect dus om jouw sneaker verlanglijstje bij te werken.