Skip to main content

iphone-error-3

Er is een foutmelding die letterlijk wereldwijd vele iPhones onbruikbaar maakt, ook al werkte het toestel voorheen zonder problemen.

De zogeheten error 53 is de nachtmerrie voor iedereen met een iPhone 6. Het drama kan ontstaan als je je toestel hebt laten repareren bij een externe partij met name voor reparaties aan het scherm of aan de homeknop. De reparatie kan voor 100% zijn gelukt maar zodra je daarna een iOS-update installeert begint de ellende en kun je een Error 53 op je scherm te zien krijgen. Volgens Apple is er geen fix voor het probleem en is het exit. Hun advies is dan ook dat je een nieuwe iPhone moet kopen.

iphone-stuk

Het probleem is namelijk dat de laatste iOS-versie kan detecteren of je iPhone door derden is gerepareerd en er dus geen originele onderdelen zijn gebruikt. Daarna wordt je iPhone 6 vergrendeld en kan je hem nooit meer gebruiken. Volgens The Guardian zou de error ook opduiken als je iPhone op een andere manier beschadigd is zonder dat hij al is gerepareerd.

Advies is dan ook om altijd een back-up te hebben van je iPhone. Krijg je een melding met Error 53 en is deze nog nooit gerepareerd, ga dan zo snel mogelijk naar een Apple store en vraag een vervangend toestel. Heb je je iPhone laten repareren bij een andere partij, ga dan even na of zij garantie hebben gegeven.

Neem het zeker voor het onzekere en laat je defecte toestel bij Apple repareren, het kost je meer maar voorkomt problemen.

Leave a Reply