Skip to main content

Een VPN verbinding. De kans dat je het wel eens voorbij het zien of horen komen is vrij groot. Helemaal in de huidige tijd, waarin we alles via het internet doen en phishing op de loer ligt, is een beveiligde internetverbinding echt een must.

Omdat niet iedereen weet wat een VPN is en laat staan de voordelen ervan kent, is het goed hier, vooral in de huidige tijd wat verder op in te gaan. Speciaal daarom hebben we in dit artikel de voordelen voor je op een rijtje gezet en leggen we uiteraard ook uit wat een VPN verbinding nu eigenlijk is en hoe je ervoor zorgt dat je via deze weg verbinding kunt maken.

Wat is een VPN verbinding?

Een VPN is een soort geheim ‘pad’ waarmee je veilig en anoniem kunt surfen op het internet. Als je een VPN gebruikt, gaat al je internetverkeer eerst door een beveiligde tunnel voordat het, het internet op gaat. Hierdoor kunnen anderen niet zien wat je op internet doet en waar je vandaan komt. Dit heeft natuurlijk allerlei verschillende voordelen, waaronder een stuk privacy, wat vooral vandaag de dag, voor veel mensen ontzettend belangrijk is. Via Vpndeals.nl kun je daarom ook gemakkelijk en snel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en al voor een paar euro per maand via zo’n beveiligde verbinding op het internet.

De voordelen

Het grootste voordeel van een VPN verbinding, is dat het privacy beschermt, omdat niemand kan zien wat je op internet doet. Daarnaast kan je met een VPN verbinding maken met een server in een ander land, waardoor het lijkt alsof je vanuit dat land op internet zit. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een website wil bekijken die alleen toegankelijk is in een ander land. Ook kan het helpen om censuur te omzeilen en om veilig gebruik te maken van openbare wifi-netwerken, zoals in een café of bibliotheek, waar anderen gemakkelijk toegang tot je gegevens kunnen krijgen. Kortom, een VPN kan je helpen om veilig en anoniem te blijven tijdens het surfen op het internet.

Ook handig voor thuis

Wat we vaak zien, is dat vooral tegenwoordig, waar we steeds meer thuiswerken en door middel van een woonblog vol toffe dingen voor in huis onze werkkamer hebben ingericht, we ons toch niet altijd bewust zijn van het feit dat onze computer, laptop en ook telefoon een prooi kunnen zijn voor hackers. Het gebruik van een VPN is dus ook vooral voor thuis een absolute aanrader, zodat je niet bang hoeft te zijn daad kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot je gegevens. Vooral wanneer je werkt met bedrijfsgevoelige informatie, wat absoluut geheim moet blijven, zal het ook vanuit een werkgever eigenlijk verplicht moeten worden gesteld. Want je kunt wel in een beveiligde omgeving werken, die door je werkgever wordt gefaciliteerd, maar dat zegt natuurlijk nog niets over de veiligheid van je eigen apparaat. Het is daarom dus ook zeker verstandig om je verbinding extra te beveiligen middels een VPN, zodat je zeker weet dan andere niet zomaar bij je gegevens kunnen.

Leave a Reply