Skip to main content

Er gaat een bizarre video rond waarop DJ Glades keihard tegen de grond wordt gewerkt in de Efteling. Op de beelden is te zien hoe een aantal bewakers bovenop hem duiken. De video is gemaakt door Charissa Jong, de vriendin van Glades, en op Instagram geplaatst. Volgens Jong werd de dj zwaar mishandeld vanwege het zogenaamd niet naleven van de coronaregels.

Op de beelden is te zien hoe DJ Glades en zijn vriendin de beveiligers uitmaken voor racisten. Vervolgens duiken ze bovenop de dj. ‘Mijn vriend is zwaar mishandeld vanwege het zogenaamd niet naleven van de coronaregels. Let wel: we waren één minuut binnen en hebben geen enkele attractie gezien. Ze hebben hem meegenomen achter het hek en daar zijn ze doorgegaan met hem slaan en schoppen. Dit is mishandeling en discriminatie‘, laat Jong weten op Instagram.

Efteling reageert

Volgens de Efteling was er van discriminatie absoluut geen sprake. ‘Dit ging om agressie, het heeft niets met afkomst te maken’, aldus een woordvoerster. ‘Het gaat om een bezoeker die zich op de parkeerplaats al dermate agressief gedroeg dat onze collega’s bij de entree zich zeer geïntimideerd en bedreigd voelden. Zij hebben de beveiliging gewaarschuwd. Toen deze persoon werd aangesproken, is de situatie geëscaleerd. Dit is de druppel geweest.

Aangifte tegen de Efteling

Charissa Jong laat op Instagram weten dat ze aangifte heeft gedaan. ‘We hebben uiteraard aangifte gedaan en onze advocaten ingeschakeld‘, vertelt de vrienden van DJ Glades. ‘Blijven we dit soort gedrag toelaten? Kan ik mijn kinderen later nog wel veilig over straat sturen of moet ik bang zijn dat ze omwille van hun huidskleur zo behandeld gaan worden?

Bekijk de beelden van het incident hieronder:

https://www.instagram.com/p/CGYJpjIn5qB/

Bron: Instagram, looopings

Lees ook:

Leave a Reply