2-jarig donker jongetje gepest als Zwarte Piet! Moeder deelt beelden

2-jarig donker jongetje gepest als Zwarte Piet! Moeder deelt beelden

Heftige beelden zijn vandaag gedeeld op Facebook door een moeder die haar zoontje met eigen ogen gepest zag worden als Zwarte Piet. Een paar kinderen riepen “Piet” en “Pietje, kom maar met je pepernoten” naar het jochie die natuurlijk verward reageerde en vragend naar zijn moeder keek.

Volgens de moeder, Evelien Eva, is dit juist hét voorbeeld waarom Zwarte Piet aangepast moet worden, en zij filmde het voorval om haar punt duidelijk te maken. Lees het statement van de moeder en bekijk de heftige video hieronder:

Zwartepietisracisme

Sinterklaas is om de hoek, en het voelt als een plicht naar mijn kind om onze ervaring te delen.

Vandaag liep ik met mijn 2-jarige zoon over straat, toen een kind naar hem begon te roepen. “Hey, zwarte piet! “Hey pietje!” “Zwart pietje!” “Kom eens met je pepernoten!” Dit hield hij een aantal minuten vol, waarop ik uiteindelijk besloot het vast te leggen.

Misschien lijkt jou dit onschuldig, het breekt mijn hart. Mijn kind is namelijk geen karikatuur. Hij is geen clown. Hij is geen boeman. Hij is geen knecht. Hij is niet zwart als roet. Hij is gewone jongen met donkere krullen en een lach die je hart laat smelten.

Al wordt door veel volwassenen geredeneerd dat “zwarte piet” toch echt heel anders is dan iemand van niet-blanke afkomst, de gelijkenissen met bepaalde ethniciteiten is zelfs de kids niet ontgaan. En dat blijkt.

Nu is Elijah nog te jong, maar zal ik hem over een paar jaar moeten uitleggen waarom anderen hem vergelijken met zwarte piet??

Alsjeblieft mensen, voor kinderen maakt het geen verschil of hun piet nou zwart, rood of blauw is… Zwarte schmink of een afro pruik is echt niet nodig om een kind blij te maken of een feest een feest te laten. Regenboog- of roetveegpiet, whatever, laten we de zwarte piet toch verdwijnen en dit feest voor ALLE kids leuk maken!!

#Zwartepietisracisme

Dit is de heftige video van haar zoontje die Zwarte Piet wordt genoemd: