Skip to main content

De serie When They See Us maakt zoals we weten veel los bij mensen en natuurlijk vooral in Amerika bij de black community. Nu heeft een grote groep donkere studenten per direct het ontslag geëist van een professor van de universiteit, die wereldwijd in opspraak is geraakt, zo meldt AD.

De professor is Elizabeth Lederer, de toenmalige aanklager waar de serie om draait. Zij beschuldigde met Linda Fairstein in 1989 vijf donkere tienerjongens valselijk van de verkrachting van een vrouw..

..De studenten vormen een commissie van Columbia University, The Black Law Students Association. Ze menen “De levens van deze vijf jongens zijn voor altijd veranderd als gevolg van haar beslissingen. Zij en haar collega’s werden tijdens het onderzoek gedreven door hatelijke en racistische motieven.”

“In 2013 was de laatste poging haar te ontslaan. Maar in plaats van actie te ondernemen haalde de school simpelweg de verkrachtingszaak weg uit het online profiel van Lederer. Nu, met deze nieuwe serie op Netflix, laat de passieve houding van de school een discrepantie zien tussen de waarden die Columbia University nastreeft en de acties die de Law School dient te nemen.”

“De school moet meer doen dan haar ontslaan, omdat het wegsturen van één professor de levens van zwarte en latino rechtenstudenten niet per se beter maakt, noch draagt het bij aan de opleiding die gekleurde studenten hier volgen. Als Columbia Law School wil laten zien dat ze geven om zwarte en bruine rechtenstudenten, dan moeten ze het racisme aanpakken dat inherent is aan hoe de wet wordt onderwezen.””

Hieronder het verhaal met de échte beelden, en de trailer van de veelbesproken serie:

Leave a Reply