Skip to main content

De vermoedens dat de mysterieuze dood van Haarlemmer Dewi in Lloret de Mar een moord zou kunnen zijn heeft tot verdere stappen geleid.

Het Openbaar Ministerie heeft namelijk Spanje verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster, de 21-jarige Haarlemmer die in juli omkwam in Lloret de Mar.

Tot nu toe werd beweerd dat de jonge man door een val is overleden. De Nederlandse justitie houdt er echter rekening mee dat de jongeman door geweld is overleden en niet door een val. “De bal ligt nu in Spanje”

De Spaanse politie meldt “Vvoor ons is het heel helder. De Nederlandse jongen liep zonder uiterlijke verwondingen en in normale staat naar de muur. Hij ging zitten, probeerde zich om te draaien en viel. Een paar dagen later is hij overleden. Wij denken dat het om een ongeluk gaat,”

Zo meldt het AD over het incident: “De val van Dewi vond plaats vanaf een muurtje in het uitgaansgebied van Lloret de Mar. Hij viel drie meter naar beneden in een straatje dat een vroegere rivierbedding is. Op die plek in de straat hangt een bewakingscamera, maar het is niet bekendgemaakt of de onderzoekers die beelden hebben bekeken. De Telegraaf citeerde eerder een Nederlandse ooggetuige die zegt dat De Koster voorafgaand aan de val zwaar werd mishandeld.”

Dewi zou een klap hebben gekregen van een bewaker van een discotheek en ook zou iemand hem tegen zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag. Hieronder beelden en meer over deze zaak:

Leave a Reply