Drie mannen die 36 Jaar onterecht vastzaten voor moord eindelijk Vrij!

Drie mannen die 36 Jaar onterecht vastzaten voor moord eindelijk Vrij!

Een bizar verhaal vergelijkbaar met dat van de When They See Us serie schokt de wereld. De mannen Alfred Chestnut, Ransom Watkins en Andrew Stewart werden opgepakt voor moord maar bleken onschuldig te zijn. Nu, 36 JAAR later, zijn ze eindelijk vrijgesproken.

De mannen werden als tiener jongens in 1983 op Thanksgiving gearresteerd als verdachten van de moord op de 14-jarige Dewitt Duckett, in een gang van Harlem Park Junior High School. Ze werden 36 jaar na hun opsluiting vanwege een gebrek aan bewijs vrijgelaten.

De rechter kwam met dit excuus na 36 jaar onterecht vastzitten: ”Ik moet me verontschuldigen. Dat doe ik namens het strafrechtssysteem, maar ik ben er zeker van dat dit voor u zeer weinig betekent, heren.”

Veel in hun onderzoek klopte niet, Zo meldt RTL Nieuws: “Er was veel mis met de zaak tegen de drie (toen) jongens. Zo werden ze verhoord zonder dat hun ouders erbij waren. Ook werden de getuigen verzocht om hun verhaal op elkaar af te stemmen. Maar het meest schokkende is de hoeveelheid ontlastend bewijs dat bewust is achtergehouden. Advocaat Marilyn Mosby ontdekte ook verslagen uit 1984 waarin getuigen al duidelijk de andere verdachte als dader aanwezen. Die verdachte werd in 2002 zelf neergeschoten. Omdat de drie altijd volhielden onschuldig te zijn, kwamen ze niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Hieronder beelden en meer over de zaak:

De beelden uit 1983: